درباره دانشگاه

دانشگاه پيام نور مركز آران و بيدگل در سال 1370 با پذيرش 60 نفر دانشجو در رشته زبان و ادبيات فارسي ، در مدرسه اي كه اداره آموزش و پرورش شهرستان آران و بيدگل در اختيار دانشگاه قرار داده بود ، فعاليت خود را آغاز نموده است. هيات مؤسس دانشگاه متشكل از امام جمعه ، فرماندار ، شهردار ، رئيس اداره آموزش و پرورش وقت و چند نفر از معتمدين شهرستان بعد از تاسيس و راه اندازي دانشگاه با رايزني با مسئولين ذيربط در اداره مسكن و شهرسازي و ادارات مرتبط توانستند زميني به مساحت 20 هكتار را به تملك دانشگاه درآورند كه سند مالكيت آن در سال 1388 به نام دانشگاه پيام نور مركز آران و بيدگل صادر شده است . زمين مذكور بر اساس نقشه اي سازمان مركزي دانشگاه پيام نور طراحي نموده بود شامل چهار فاز مي باشد . فاز اول ساختمان اداري با زيربناي 3300 متر مربع ، فاز دوم و سوم ساختمان آموزشي هر كدام با زيربناي 2200 متر مربع و فاز چهارم آمفي تئاتر مي باشد . فازهاي اول و دوم ساختمان هاي اداري و آموزشي تا كنون به بهره برداري رسيده است و فاز سوم نيز با حمايت و همكاري هيات مؤسس گودبرداري ، شناژبندي و ستون ريزي شده است و عمليات ساختماني آن بلافاصله بعد از برگزاري مناقصه انجام خواهد شد . از ديگر اقدامات مؤثر انجام شده در چند سال گذشته آغاز عمليات ساخت سالن ورزشي چند منظوره مي باشد که با مساحت 3200 مترمربع شامل سالن چند منظوره و ساختمان اداری می باشد كه نصب قاب ها و پوشش سقف آن انجام شده است و مصالح ساختماني آن نيز توسط يكي از خيرين شهرستان تامين شده است و به محض تامين اعتبارات در نظر گرفته شده توسط سازمان مركزي ساير اقدامات تكميل آن انجام خواهد شد . از ساير اقدامات عمراني انجام شده طي دو سال گذشته تكميل سردر دانشگاه با مساحت 150 متر مربع و هزينه 700 ميليون ريال و مرحله دوم ديوار كشي دانشگاه مي باشد . اين مركز دانشگاهي هم اكنون با داشتن حدود 4200 دانشجو در 30 رشته تحصیلی در مقاطع كارشناسي ارشد ، كارشناسي ، كارشناسي ناپيوسته و كارداني يكي از مراكز مهم دانشگاهي در سطح استان و يكي از قطب هاي علمي در شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل و شهرهاي همجوار مي باشد و افزايش رشته هاي كارشناسي ارشد زبان و ادبيات فارسي و كارشناسي جغرافياي برنامه ريزي شهري و الهيات گرايش فلسفه و كلام نيز مورد تصويب قرار گرفته است كه از سال تحصيلي آينده پذيرش دانشجو در اين رشته ها انجام خواهد شد . دانشجويان اين مركز از فعال ترين و كوشاترين دانشجويان در سطح شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل مي باشند به صورتي كه در سال 1388 بر اساس ضوابط بنياد ملي نخبگان بيش از 15 نفر از دانشجويان به عنوان نخبه به مراجع ذيصلاح معرفي شدند . ساخت و طراحي ساعت و تقويم آفتابي ، ساخت تاريكي سنج آسمان ، ساخت ربات مسيرياب ، ساخت تابلوهاي ديجيتال و ساخت سیستم اعلام وجود حس گر برنامه savna و كسب چندين مقام كشوري و استاني در مسابقات مختلف وجه تمايز دانشجويان اين مركز با ساير مراكز و واحدهاي دانشگاه پيام نور مي باشد . آمار پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد در مقایسه با سایر مراکز قابل توجه است و مقایسه معدل دانش آموختگان این مرکز نسبت به دانشگاه های دولتی تفاوت چشمگیری دارد . انجمن هاي علمي و تشكل هاي دانشجويي اين مركز با فعاليت هاي خود در توسعه و رشد سطح علمي دانشجويان بسيار مؤثر بوده و دانشگاه نيز با فراهم نمودن بستر لازم براي فعاليت آنها ، زمينه حضور دانشجويان را در سطح جامعه فراهم مي نمايد . لازم به ذكر است تعداد كاركنان و اعضاي هيات علمي شاغل در اين مركز به ترتيب 35 و 11 نفر مي باشندهمچنين اساتيد مدعوي كه با اين مركز همكاري مي نمايند نيز 158 نفر مي باشند كه اكثرا از اعضاي هيات علمي ساير مراكز دانشگاهي و داراي تحصيلات دكترا مي باشند .